Lees hier het verhaal van Maarten. Maarten heeft in 2019 Luciano geopend in Winkelcentrum Floriande.

Wanneer ben je begonnen met Luciano en waarom?

Luciano Meesterlijk IJs in Hoofddorp is in juni 2019 geopend!

Met 11 vestigingen in Nederland en zelfs 1 op Bonaire behoort Luciano tot de top in Nederland op het gebied van ambachtelijk gemaakt ijs. Met de opening van mijn eigen ijssalon werd een droom werkelijkheid. 

Wat heb je voor Luciano gedaan?

Na bijna 30 jaar in verschillende sales- en marketingfuncties te hebben gewerkt in consumenten-electronica (Samsung & Sony) en in de theaterwereld (Stage Entertainment/Joop van den Ende Theaterproducties) ben ik erg blij en trots mijn eigen horeca zaak te hebben geopend.

Hoe zou je jezelf in één zin omschrijven?

Ik probeer elke dag opnieuw de perfecte gastheer te zijn; het kopen van een ijsje is een geluksmomentje voor jezelf of voor je kinderen; daarbij past een gezellige sfeer en iemand die blij is dat je er bent. Daarnaast vind ik het heerlijk om zelf mee te werken in de zaak en de vele jonge collega’s te inspireren het mensen naar de zin te maken.

Waarvan word jij super-enthousiast?

Zakelijk gezien van het enorme succes van Luciano in mijn eerste jaar; ondanks alle uitdagingen rond corona ben ik zo trots op onze klanten met alle begrip en discipline voor de regels die waren opgelegd door het RIVM. Een ijsje halen was vaak het enige uitje wat mogelijk was maar ook daar waren en zijn regels aan verbonden en het was indrukwekkend hoe iedereen zich daar aan heeft gehouden.

Privé word ik erg enthousiast van alle plannen die mijn 3 kinderen, Thomas, Olivier en Charlotte hebben voor hun toekomst; hoop dat ze die energie en creativiteit een beetje hebben meegekregen van hun vader.

Welke smaak ijs is jouw favoriet en waarom?

Ik ben een enorme liefhebber van Luciano ijs en moet me dagelijks bedwingen! De inaya pure chocolade op sorbetbasis is wel mijn favoriet! Steeds meer mensen hebben last van lactose-intolerantie of willen vegan eten en met diverse sorbet smaken hebben we enorm veel keus.

Hoe is het om in Winkelcentrum Floriande een zaak te hebben?

Toen ik in januari vorig jaar voor het eerst in Winkelcentrum Floriande kwam op zoek naar een mooie locatie viel me direct de passie van alle winkeliers op; iedereen is erg druk met zijn eigen zaak en het centrum ziet er, mede door de komst van de speeltuin gezellig en verzorgd uit. Hoofddorp blijft groeien en de ontwikkeling van wijkwinkelcentra zoals Floriande is dus steeds belangrijker. We bieden een breed aanbod van winkels en men parkeert hier gratis!

Wat is het leukste of gekste wat je hebt meegemaakt in Winkelcentrum Floriande?

Ik vond de sfeer rond de kerst erg gezellig in ons winkelcentrum; de prachtige sfeervolle verlichting en de vele blije mensen die hun inkopen doen. Luciano is het gehele jaar geopend en we maakten dus ook de kersttijd nadrukkelijk mee met een breed aanbod van kerst-ijstaarten en chocolade.

Wat zou je nog meer met Luciano in de toekomst willen doen? 

We blijven vele nieuwe ijssmaken bereiden in onze ijskeuken in Wassenaar; als speciaalzaak willen we blijven vernieuwen en onze gasten verbazen met veel nieuws. Verder komt er een zeer uitgebreid chocolade assortiment in het najaar en naast onze eigen verse appeltaarten en originele Cinnabons veel meer aanbod van gebak. En naast ijs hebben we bij Luciano natuurlijk geweldige koffie van ons eigen Luciano koffie blend.

Wat zou je over jezelf willen vertellen aan de bezoekers van Luciano/ Winkelcentrum Floriande?

Ik praat niet zo graag over mijzelf en vind dat ook niet zo belangrijk; ik wil graag aanwezig zijn binnen het team van jonge mensen waar ik mee werk en elke dag opnieuw samen het verschil maken. Zeker in deze tijd is het belangrijker dan ooit aandacht te hebben voor mensen en hun verhalen; luisteren is daarom belangrijker. Wat is er mis met een beetje aandacht; niet alleen vragen hoe het gaat maar ook vooral luisteren naar het antwoord wat je krijgt.

Welke quote past bij jou?

“Life is like an ice cream, enjoy it before it melts