Interview met Stefan van Dé Flessenzaak. Lees hier het verhaal van Stefan, hij heeft onlangs Dé Flessenzaak geopend in Winkelcentrum Floriande.

Wat heeft je gemotiveerd om met Dé Flessenzaak te starten?

Ik zit al vanaf mijn 17e in de dranken-business. Ik heb eerst bij een zelfstandige slijter gewerkt, vervolgens bij Gall & Gall als winkelmanager en ook bij AH als assistent supermarktmanager.

Ik wilde altijd al een eigen drankenzaak en ben de afgelopen vier jaar serieus op zoek gegaan naar een goede locatie om te starten. Ik ben weer teruggegaan naar Gall & Gall als winkelmanager en naast het zoeken naar een locatie, ben ik Vinoloog geworden.

Na een aantal niet gelukte pogingen op andere plekken, werd ik door m’n schoonouders geattendeerd op een pandje op het plein van winkelcentrum Floriande. Ik was meteen enthousiast! Een superleuk winkelcentrum wat erg compleet was, maar een drankenzaak ontbrak!

Dat pandje ging uiteindelijk niet door, maar gelukkig wilde zowel vastgoed -ASR als de buurman van Eethuis Flori Fresh meewerken aan het opsplitsen van de grote unit op nummer 16.

Zo kwam mijn droom tot uiting op het Genderenplein.

Hoe zou je jezelf in één zin omschrijven?

Ik ben vrolijk, enthousiast en gedreven. En niet onbelangrijk, er moet gelachen worden!

Waarvan word jij super enthousiast?

Naast het starten van een eigen winkel?! Ik word enthousiast van leuke klanten die ik iets van plezier in een fles mag verkopen.

Welke wijn of andere drank soort is jouw favoriet en waarom?

Nou, dat wordt me vaker gevraagd en eerlijk gezegd doe ik daar niet echt aan. Ik vind het juist zo mooi dat er zo een enorme diversiteit is tussen alles. Whisky, Gin-tonic, likeur, wijn of een gave jenever, alles heeft zo zijn charme.

Maar als ik moet kiezen en als ik ’s avonds op de bank zit, dan neem ik meestal een lekker glas rode wijn. Het liefst iedere keer een ander, maar een favorietje is wel een Zuid-Afrikaanse Uva Mira. Man man man, dat is lekker hoor. 

Hoe is het om in Winkelcentrum Floriande een zaak te hebben?

Ja, superleuk! Het mooiste van alles is dat we heel vaak horen dat het fijn is dat we er zijn. En zo ervaren we dat dus zelf ook.  

Wat is het leukste of gekste wat je hebt meegemaakt in Winkelcentrum Floriande?

Euhh, nou jah, we zitten er natuurlijk pas net vier weken, maar we werden tijdens onze verbouwing wel positief verrast door een DJ op het plein. Super leuk! En volgens mij komt die binnenkort weer.

En in de winkel hebben we echt hele leuke klanten gehad. Van het samenstellen van een mooi wijnpakket als wijnproeverij, het aanbevelen van wijnen bij een vier gangen diner, tot aan het mogen verzorgen van 140 tasjes voor eind-examen-kandidaten. Allemaal erg leuk om mee te mogen helpen.

Wat zou je nog meer met Dé Flessenzaak in de toekomst willen doen?

We gaan in de toekomst starten met wijn-, whisky en wellicht bier-proeverijen. Als de winkel eenmaal zijn weg heeft gevonden, dan gaan we dat zeker doen!

Als hier sprake van is, gaan we dat aankondigen op de Facebook en Instagram pagina van Dé Flessenzaak.

Wat zou je over jezelf willen vertellen aan de bezoekers van Dé Flessenzaak/ Winkelcentrum Floriande?

Mijn vriendin Anouk (staat meestal op zaterdagmiddag ook in de winkel) en ik hebben twee lieve kinderen. Pim (8 jaar) en Gijs (5 jaar).

Zij noemden vroeger de Gall & Gall waar ik werkte “De Flessenwinkel”. Het was een kleine stap van ‘De Flessenwinkel’ naar ‘Dé Flessenzaak’. Zo hebben zij de naam helpen bedenken, een stoere naam die de lading dekt.

Welke quote past bij jou?

“Als je de kans krijgt om te gaan doen wat je leuk vindt. Doen! En blijf lachen”.